Боян Чуков, Фейсбук Драмата с операта Шенген навява на определени мисли,

...
Боян Чуков, Фейсбук Драмата с операта Шенген навява на определени мисли,
Коментари Харесай

Боян Чуков: Драмата с операта Шенген показва, че ни третират отделно от някои други в ЕС

Боян Чуков, Facebook

 

Драмата с операта " Шенген " подухва на избрани мисли, които някои могат преждевременно да ги дефинират като типично конспирологични. Национална уязвимост на българските политици е, когато не схващат нещо, да го класират като " конспирология ". Даже без да знаят произхода на този термин.

Накратко, Хърватия е гледана със благосклонност от тези, от които зависи влизането в Шенгенското пространство. Оказа се, че Румъния не е желателно да върви в " пакет " с България.

Или по-ясно казано, нас ни третират настрана от някои други в Европейски Съюз. Не сме били подготвени да влезем. Като влизахме в Европейски Съюз, бяхме ли подготвени? Да или не! Или ни одобриха и ни сложиха в режим на мониторинг, години наред щото не сме били подготвени да ни " логаритмуват " според User Guide на Европейски Съюз.

За мен това са косвени признаци, че се дефинират или към този момент са избрани новите зони на въздействие в Европа. Въпросът е при тази основала се към този момент устойчива обстановка...

България към съветската зона ли е решено да бъде, или по-скоро към турската. Май по-скоро към втората. И в двете няма Шенгенско пространство.

Никой не е отменял неоосманизма. В резултат на геополитическа " пакетна договорка " сред световните играчи на Балканите може да се окажем " изненадващо " в нова обстановка.

Звучи много екзотично, само че преди време и Brexit звучеше по същия метод. Конспирологично.

Да се надяваме, че в тези размирни времена нищо не е дефинитивно, а единствено предпоследно.

 



 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР